DIANA PERSONAL TRAINER

Protein

HVAD ER ET PROTEIN?​

Protein er et makronæringsstof sammen med fedt og kulhydrater. Proteiner betragtes som byggestenene i livet. Faktisk er vores hud, knogler, muskler, hår, negle og brusk er hovedsageligt lavet af proteiner. De fleste enzymer og hormoner i vores kroppe er også proteiner. Vores proteinbehov skifter, når vores aktivitetsniveauer ændres og gennem hele vores liv cyklus, men de fleste mennesker kan let få tilstrækkeligt protein fra deres kostvaner, uanset om de spiser animalsk mad.

HVOR MEGET PROTEIN HAR VI BRUG FOR?​

Mindst proteinindtag for stillesiddende raske voksne er 0,8 g pr. Kg kropsvægt pr. dag. Dette beløb dækker det grundlæggende daglige behov for protein. Når vi begynder at bevæge os (som vi ofte gør i hverdagen), kræver det mere protein:

  • 1,2-1,5 g protein / kg kropsvægt pr. Dag for en person, der er aktiv i udholdenhedssport
  • 1,2-1,7 g protein / kg kropsvægt pr. Person pr. Dag for styrke og eksplosiv træning

HVORFOR HAR VI BRUG FOR AT INDTAGE PROTEIN?

  • Protein er den vigtigste kilde til muskler, knogler, hud, hår, negle og indre organer. Kollagenet, der danner knogler, hud, sener og brusk, keratin i strukturen i huden, hår og negle er hovedsageligt fremstillet af protein.
  • Proteiner er nødvendige for hormondannelse. En optimal aktivitet af kroppen indebærer en god funktion af det endokrine system, og tilstrækkelig syntese af hormoner, både kvantitative og kvalitative.
  • Proteiner spiller også en vigtig rolle for immunsystemet, da de er bidrage til syntesen af ​​antistoffer involveret i kroppens forsvarsfunktion.
  • Proteiner spiller en vigtig rolle i syntesen af ​​enzymer, inklusive fordøjelsessystemer.
  • Protein forbrænder flere kalorier, fordi det fremskynder stofskiftet de er ideelle til dem, der ønsker at tabe sig. Op til 36% mere kalorier end fedt og kulhydrater bruges til at forbrænde protein.
  • Proteiner spiller en rolle i syntesen af ​​budbringere, der transmitterer intercellulær information og signaler.
  • Proteiner er ansvarlige for vedligeholdelse, reparation og forøgelse muskelmasse.​

TYPER AF PROTEIN​

Proteiner består af aminosyrer. Tyve aminosyrer findes i den menneskelige krop. Af disse er vores krop i stand til at syntetisere elleve af dem. De ni tilbageværende kan ikke syntetiseres i kroppen og skal fås fra vores kostvaner disse kaldes essentiel amino syrer. 

Der er to typer diætprotein: komplet og ufuldstændig. Protein, der kommer fra animalsk mad, betragtes som komplet, fordi det indeholder alle essentielle aminosyrer. 

Plantebaserede proteiner er typisk mangler en eller to af disse essentielle aminosyrer, hvorfor denne form af protein betragtes som ufuldstændig. Imidlertid har soja og quinoa, to-plante-baserede fødevarer, et mere afbalanceret forhold mellem aminosyrer og er betragtes ofte som komplette.

Selvom de fleste vegetabilske fødevarer er ufuldstændige alene, spiser en række af mad sikrer, at plantebaserede spisere får alle de essentielle aminosyrer de har brug for.​

Plantebaserede proteinkilder (PROTEIN PER 100G)

  • havre: 12G
  • nyrebønner: 8G
  • cashewnødder: 18G
  • quinoa: 15G
  • tempeh: 20,3G
  • chiafrø: 17G H linfrø: 18G
  • sorte bønner: 6G
  • kikærter: 7G

Animalsk proteinkilder
​ (PROTEIN PER 100G)

  • kyllingebryst: 22,5G
  • kalkunfilet: 18,7G
  • æggehvide: 10,9G
  • magert oksekødhak: 21,4G
  • hvid fisk: 18.3G
  • tun: 28G ○ hytteost: 12,4G
  • græsk yoghurt-fedtfattig: 10G

Få en uforpligtende snak

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Du er velkommen til at kontakte mig. Jeg vender tilbage til dig hurtigst muligt!

Diana Personal Trainer  •  Aarhus   •  CVR: 42368725 • Læs Cookiedeklaration her •  instagram-colortrustpilot